PAS cere Parlamentului să se convoace în ședință pentru a salva agricultorii

Redactor: Diana Enache

Partidul Acțiune și Solidaritate reamintește Parlamentului să se convoace în ședință în mod urgent pentru a se discuta problemele agricultorilor, rectificarea bugetului și alocarea a cel puțin 1 miliard de lei pentru acest sector. PAS a organizat un protest în acest sens, unde a cerut ca ajutoarele financiare să le fie alocate agricultorilor în mod transparent și fără birocrație și să fie declarată stare excepțională în agricultură, astfel ca fermierii să poată reeșalona impozitele și creditele.

Președinta PAS, Maia Sandu a declarat că „agricultorii se confruntă cu cea mai cumplită secetă din ultima jumătate de secol. Speranțele oamenilor se topesc, așa cum se topesc culturile pe care le-au sădit și îngrijit, pentru că nu plouă. Chiar și în anii buni, agricultorii cinstiți reușesc să obțină bani puțini din munca lor din cauza monopolurilor care sunt create. Ceea ce se întâmplă în acest an, este de-a dreptul dramatic. Acești oameni nu au cu ce să-și întoarcă creditele. Nu au cu ce plăti salariile celor angajați în sectorul agricol. Pierderile din agricultură sunt de două miliarde de lei”.

Reamintim că la 27 iulie curent, mai mulți agricultori au protestat la intrare în orașul Căușeni și au cerut ajutor autorităților pentru a depăși criza în care se află. A doua zi, prim-ministrul Ion Chicu anunța că au fost identificate 250 de milioane de lei pentru agricultură.

Distribuie