Permis de conducere cu 1000 de euro bucata. Un tânăr este cercetat de CNA pentru trafic de influență

Foto: cna.md

Un tânăr din Chișinău a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis să ajute un bărbat să obțină permis de conducere de categoria A,C,D,E și H, susţinând că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul Agenției Servicii Publice .

Potrivit materialelor cauzei, suspectul ar fi susținut că poate determina persoanele publice, responsabile de examinarea, documentarea și eliberarea permisului de conducere din cadrul Agenției Servicii Publice, să îl favorizeze la probele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale suspectul a pretins și primit 1000 de euro. 

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență săvârșit de două sau mai multe persoane. Urmează a fi stabilit cercul de complici al suspectului. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani. Suspectul este cercetat în stare de libertate. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Distribuie