Permis de conducere cumpărat cu 350 de euro, ridicat în PTF Criva

Foto simbol. Sursa: gorjeanul.ro

Un conațional este cercetat penal pentru că și-a perfectat ilegal permisul de conducere moldovenesc. Asupra documentului au fost identificați indici necaracteristici, inclusiv lipsa elementelor de protecție. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au consemnat incidentul la 18 octombrie curent.

Pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un autocar, de model Mercedes Tarvego, care efectua ruta Polonia – Republica Moldova. În calitate de pasager se afla un locuitor al raionului Șoldănești, în vârstă de 33 ani. În timpul verificărilor, printre obiectele personale a fost depistat un permis de conducere cu semne vizibile de falsificare, care ar fi eliberat de către autoritatea națională.

Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat actul, acum trei ani, prin intermediul unui necunoscut, contra sumei de 350 de euro.

Ca urmare, permisul de conducere a fost remis către laboratorul tehnico-juridic. Procesul verbal de audiere și constatare a fost întocmit conform art. 361, al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

NOTĂ: Numărul permiselor de conducere consemnate neveridice se menține de la an la an. Astfel, de la începutul anului curent, 94 de permise cu indici de falsificare au fost identificate în timpul controlului de frontieră. Cu trei documente mai puține față de aceeași perioadă a anului precedent. Îndemnăm pe toți participanții la traficul transfrontalier să-și perfecteze actele din timp, prin reprezentanți legali și conform legislației în vigoare pentru a evita incidentele și cercetările suplimentare.

Distribuie