Peste 1600 de profesori participă la cursuri de formare în scopul îmbunătățirii procesului de evaluare în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare organizează cursuri de formare la distanță pentru circa 1600 de profesori din întreaga țară, care se vor desfășura în perioada februarie – mai 2022.

Instruirile sunt organizate în scopul îmbunătățirii procesului de evaluare în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului cu accent pe formarea continuă a resurselor umane implicate în proces. Pentru desfășurarea activităților de instruire au fost selectați 36 de formatori naționali care au o vastă experiență în elaborarea materialelor de examen și în organizarea examenelor naționale de absolvire a gimnaziului. 

Cu ajutorul formatorilor naționali, beneficiarii activităților de instruire își vor îmbunătăți competențele de evaluare, accentul fiind pus pe analiza documentelor normative, evidențierea aspectelor specifice fiecărei discipline în parte, realizarea sarcinilor practice și a altor activități interactive menite să crească eficiența procesului de evaluare în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului.

Participanții la cursurile de formare sunt profesori la disciplinele școlare incluse în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului: limba și literatura română (alolingvi), limba și literatura română, limba și literatura rusă, matematica, istoria românilor și universală. 

Menționăm că aceste activități au loc în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, gestionat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

Distribuie