Peste 400 de studenți s-au alăturat campaniei cu genericul „Studenții solidari cu școala”, în primul semestru al anului școlar 2020-2021

Peste 400 de studenţi ai anilor III-IV de la programele de studii superioare de licență și a celor de la programele de studii superioare de master de la domeniul „Științe ale educației”, din cadrul Universității de Stat din Moldova; Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”; Universității de Stat „Aleco Russo” din Bălți; Universității de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul; Universității de Stat din Tiraspol și Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia s-au alăturat campaniei inițiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu genericul „Studenții solidari cu școala”.

Studenții au participat în acest semestru, în cadrul stagiilor de practică, în calitate de educatori, învățători și profesori în mai multe instituții de învățământ din ţară, înfruntând toate provocările situației pandemice, dar și dificultățile procesului educațional, în condiții de risc. Pentru activitatea desfășurată studenții au fost remunerați de instituţiile de învăţământ general.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării exprimă gratitudine tuturor studenților pentru atitudinea responsabilă și participarea activă în cadrul procesului educațional atât de complex în această perioadă.    

Considerăm că atitudinea manifestată și aprecierea corectă a rolului actorilor implicați în gestionarea situației create este deosebit de importantă în formarea profesională a tinerelor specialiști, dar și reprezintă niște exemple frumoase de urmat pentru educarea noilor generații de studenți. În nici o altă profesie nu este mai oportună cerinţa ca interacţiunea dintre studii şi vocaţie să fie cât mai aproape de perfecţiune.

În context, aducem mulțumiri și conducerii universităților implicate în această campanie de convingere și participare a studenților la procesul didactic în școlile noastre în perioada stagiilor de practică. Menționăm responsabilitatea, încurajarea și susținerea studenților manifestată de  mentorii universitari.

DRAGI STUDENȚI,

Vă dorim victorii mari și succes creativ, putere incredibilă, sănătate multă, prosperare, inspirație, energie și izbândă în realizarea tuturor aspirațiilor!

Vă mulțumim! Sunteți un exemplu de curaj, devotament și responsabilitate socială. Suntem mândri de voi!

Distribuie