Platforma DA colectează semnături pentru convocarea ședinței Parlamentului

Redactor: Diana Enache

Deputații fracțiunii parlamentare ai Platformei DA au nevoie de 34 de semnături pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului. Problemele care necesită o rezolvare cât mai rapidă vizează domeniul agricol.

„Republica Moldova se confruntă cu cea mai severă secetă de la independență încoace. Noi am solicitat pe 27 iulie de la conducerea Parlamentului convocarea ședinței extraordinare, nu a fost nicio reacție. În situația în care conducerea Parlamentului și Igor Dodon, care este preocupat cu lucrurile personale electorale și nu cu problemele agriculturii, au ignorat solicitarea noastră, noi deputații fracțiunii Platforma DA, conform deciziei Biroului politic, vom iniția colectarea semnăturilor. Pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului e nevoie de 34 de semnături”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, citat de Ziarul de Gardă.

Deputații Platformei DA mai solicită ca în cadrul acestei ședințe să fie audiați premierul Ion Chicu și ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Platforma DA mai propune examinarea modificărilor la Legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie, și anume deblocarea procedurii eliberării certificatelor de forță majoră. Un alt proiect propus este cel cu privire la instituirea vacanței fiscale pentru unele categorii de întreprinderi. Mai exact, se propun vacanțele fiscale inclusiv pentru toți fermieri afectați de calamități naturale.

Premierul Ion Chicu a anunțat marți, 28 iulie, într-o conferință de presă că Guvernul va aloca 350 de milioane de lei pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei și ploilor cu grindină, dar nu a specificat când anume vor ajunge banii la fermieri.

https://www.privesc.eu/arhiva/91595
Distribuie