PLDM vrea un bloc comun cu PAS și PPDA

Redactor: Diana Enache

PLDM își propune unificarea forțelor proeuropene. În acest sens, le propune Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr să meargă împreună la alegerile din 1 noiembrie. Liberal democrații optează pentru crearea unui bloc în acest sens, asta deși PAS și PPDA au anunțat că vor participa separat la alegeri. PLDM vrea să se participe în același bloc și la alegerie parlamentare, dacă se vor anunța anticipate.

Partidul Liberal Democrat a făcut un apel public prin care a invitat la dialog echipele PAS și DA în vederea stabilirii unui candidat comun pentru prezidențialele din 1 noiembrie, dar și pentru elaborarea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană, luând în calcul pericolul izolării Republicii Moldova și transformării ei într-un stat extra-sistemic și eșuat, reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, înțelegând pericolul federalizării Republicii Moldova, apreciind situația economico-socială și sanitară ca fiind una catastrofală, ținând cont de recomandările partenerilor noștri din familia politică a PPE, recunoscând că doar prin unitatea de acțiuni a partidelor pro-europene și naționale poate fi atins obiectivul aderării Republicii Moldova la UE”, se arată în mesajul public al PLDM.

Platforma DA a și oferit o reacție prin care susține că această idee au avut-o și ei mai demult, însă la acel moment nu a fost agreată nici de membrii PAS și nici de alți lideri politici proeuropeni sau unioniști.

 Menționăm că lidera PAS, Maia Sandu, și președintele Partidului Platformei DA, Andrei Năstase, au anunțat deja că vor candida separat la prezidențiale.

Distribuie