Poliția de frontieră califică drept ILEGALĂ activitatea protestatarilor de la Vama Leușeni

Redactor: Diana Enache

Poliția de Frontieră a emis un comunicat de presă în legătură cu protestul de aseară de la vama Leușeni prin care menționează că activitatea transportatorilor este ilegală.

„Majoritatea din manifestanți prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează Republica Moldova pe plan internațional”. Totodată, „la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome de infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare 14 zile. Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE”, se mai spune în comunicat.

Potrivit comunicatului emis de instituție, blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni a creeat neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic. În acest sens, poliția de frontieră a solicitat de a desfășura protestul în mod pașnic în locuri care nu ar deranja circulația transfrontalieră.

Și asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere, într-o declarație, își exprimă indignarea față de modul obraznic de a folosi restricțiile de circulație impuse de țările UE pentru a-și proteja activitățile ilegale. Asta deși manifestanții au declarat că dețin licențe internaționale ca să poată transporta pasageri și colete.

Reamintim că aseară zeci de șoferi au blocat drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușei, nemulțumiți de restricțiile de călătorie în UE.

Distribuie