Pompierii au vorbit oamenilor din Cimișlia, Căușeni, Soroca și UTA Găgăuzia despre măsurile de prevenire a COVID -19 (FOTO)

Foto: dse.md

Inspectoratul General pentru Situații de urgență continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție contra COVID-19. Astfel de măsuri sunt întreprinse de IGSU în toate raioanele țării în cadrul campaniei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți”.

Recent, angajații IGSU au patrulat 12 localități din raioanele Soroca, Căușeni, Cimișlia și UTA Găgăuzia. Angajații IGSU le-au înmânat oamenilor peste 170 de pliante informative și au difuzat mesajele sonore de prevenire pentru cetățeni.

Potrivit IGSU, în acțiuni de prevenire au fost implicați 13 salvatori cu 8 unități de tehnică din cadrul instituției. Oamenii au fost îndemnați să evite aglomerațiile, să respecte distanța socială de minim un metru precum și să poarte măști de protecție în spații închise printre care transportul public, centrele comerciale, farmacii și instituții. Totodată, cetățenii au fost rugați să acopere nasul și gura când strănută, precum și să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau să folosească dezinfectanți pe baza de alcool pentru igienizarea.

Acțiuni similare desfășurate de salvatori și pompieri sunt organizate constant în toate regiunile Republicii Moldova cu scopul prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19.

Distribuie