Premierul Gavrilița, în dialog cu membrii delegației Parlamentului European la Comitetul de asociere parlamentar EU-Moldova

Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu membrii delegației Parlamentului European la Comitetul de asociere parlamentar EU-Moldova unde a avut loc un schimb de opinii asupra viitoarei relații UE-Moldova și domeniilor unde putem intensifica cooperarea.

Prim-ministrul a vorbit despre prioritățile de pe agenda guvernării de la Chișinău, inclusiv: continuarea reformei justiției și a luptei împotriva corupției; gestionarea pandemiei COVID-19; promovarea redresării economice și asigurarea condițiilor pentru creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă; consolidarea instituțiilor statului și reziliența țării.

La ședință s-a discutat și despre planul generos de redresare economică de până la 600 milioane euro în subvenții, împrumuturi, garanții și investiții. Prim-ministrul a menționat că acest sprijin este esențial pentru a menține și consolida economia Republicii Moldova și că va contribui la creșterea investițiilor, îmbunătățirea climatului de afaceri,
demonopolizarea economiei, facilitarea transformării digitale. Natalia Gavrilița a dat asigurări că toate resursele acordate Moldovei vor fi utilizate pentru a stimula o economie mai ecologică și mai durabilă.

„Sunt aici pentru a relansa dialogul dintre țara mea și Uniunea Europeană. Parteneriatul nostru este unul puternic, dar cred că este loc pentru o cooperare și mai profundă și pentru legături politice, economice și sectoriale mai puternice. Sunt convinsă că acest parteneriat este cheia prosperității țării noastre și sper că vom continua să  consolidăm cooperarea”, a declarat Natalia Gavrilița.

Membrii Parlamentului European și-au reiterat sprijinul pentru Guvernul Republicii Moldova și agenda Ambițioasă de reforme pe care și-a propus-o Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița.

Distribuie