Premierul interimar a avut o discuție cu reprezentanții cultelor creștine din țara noastră

Foto: gov.md

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o discuție cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova. Principalul subiect abordat a fost respectarea normelor epidemiologice pe întreg teritoriul țării, dar și modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase la măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19.

Premierul interimar a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

 „Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun. Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat șeful interimar al Guvernului.  

Reprezentanții cultelor religioase creștine prezenți la ședință și-au exprimat îngrijorarea față de înrăutățirea situației epidemiologic din țară și și-au manifestat deschiderea pentru cooperare în vederea ameliorării acesteia. Totodată, în cadrul ședinței s-a convenit asupra continuării dialogului în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei pe teritoriul țării. În aceeași ordine de idei, împuterniciții bisericești au enunțat că vor îndemna enoriașii să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul evenimentelor religioase.

Distribuie