Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o discuție cu reprezentantul OSCE, Thomas Mayr-Harting

Foto: gov.md

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru reglementarea transnistreană.

Pe agenda discuțiilor au fost mai multe subiecte de actualitate care vizează procesul de reglementare a diferendului transnistrean. În mod special s-a vorbit despre asigurarea liberei circulații între ambele maluri ale Nistrului și eliminarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei, respectarea drepturilor fundamentale ale omului și provocările de securitate din regiune, continuarea dialogului și menținerea unei dinamici pozitive în cadrul platformelor de negocieri, dar și despre necesitatea stabilirii și pregătirii unei noi runde de întâlniri în formatul 5+2.  

Thomas Mayr-Harting a accentuat necesitatea avansării în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și intensificarea eforturilor autorităților în obținerea unor rezultate tangibile în acest an.

Aureliu Ciocoi a declarat că autoritățile Republicii Moldova depun eforturi conjugate în vederea menținerii unui dialog constructiv, iar prioritatea Guvernului este să soluționeze problemele confruntate de locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Premierul interimar a subliniat faptul că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul partenerilor externi și a OSCE în identificarea unei soluții viabile de reglementare politică durabilă a conflictului înghețat din estul țării.

Distribuie