Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane (AmCham)

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu membrii Camerei de Comerţ Americane din Republica Moldova (AmCham). Reprezentanții AmCham au mulțumit șefei Cabinetului de miniștri pentru deschiderea la dialog și și-au exprimat încrederea că reformele demarate de actualul Guvern vor contribui la dezvoltarea și prosperarea țării. 

Discuțiile s-au axat pe acțiunile întreprinse de Guvern pentru asigurarea creşterii economice, inclusiv măsurile de susținere a businessului în perioada crizei pandemice. În acest sens, premierul a menționat pachetul de legi care prevede subvenționarea salariilor pentru menținerea locurilor de muncă în caz de șomaj tehnic și regim de activitate redusă, subvenționarea zilelor libere pentru un părinte în caz de suspendare a procesului de învățământ în regim fizic, precum și accelerarea intrării în vigoare a cotei TVA de 6% pentru sectorul HORECA. Potrivit Nataliei Gavrilița, asigurarea condițiilor prielnice pentru dezvoltarea businessului este una dintre prioritățile Guvernului, un mediu de afaceri prosper contribuind direct la creșterea bunăstării oamenilor. 

Natalia Gavrilița a mai spus că acțiunile Guvernului sunt orientate spre reformarea justiției, combaterea corupției, simplificarea regulilor de activitate a întreprinderilor, digitalizarea raporturilor economice și, nu în ultimul rând, spre asigurarea securității energetice a statului. De asemenea, eforturile Executivului sunt concentrate pe încurajarea revenirii diasporei, prin politici care să susțină oamenii care vor să lucreze și să investească în Republica Moldova. 

O altă direcție prioritară în activitatea Guvernului ține de dezvoltarea infrastructurii. „Ne propunem să creştem ritmul de implementare a proiectelor de infrastructură şi calitatea lucrărilor efectuate din bani publici. Populaţia, dar şi mediul de afaceri, trebuie să beneficieze de drumuri bune, canalizare şi apeducte, conectare la gaz, transport şi energie la preţuri accesibile”, a menționat premierul Gavrilița. 

La rândul lor, membrii comunității AmCham s-au arătat dispuși să contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri cât mai atractiv în Republica Moldova. Totodată, oamenii de afaceri au vorbit despre soluțiile la problemele cu care se confruntă mediul de afaceri. 

Distribuie