Premierul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. În cadrul discuției, Natalia Gavrilița a informat guvernatorul despre acțiunile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare. Este vorba, în special, de intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale, dar și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă.

Premierul Gavrilița a informat managementul Băncii Naționale despre mijloacele financiare care urmează să fie primite în curând de către Republica Moldova din partea Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internațional și a altor parteneri de dezvoltare. La fel, Natalia Gavrilița a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și modul în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.

Ambele părți s-au arătat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire la evoluțiile din sectorul real și guvernamental în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirii potențialului de creștere economică.

Distribuie