Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat la telefon, cu Josep Borrell, Înalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene. Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile noului Guvern de la Chișinău, despre agenda de asociere, dar, mai ales, despre asistența UE pentru țara noastră.

Natalia Gavrilița i-a mulțumit înaltului oficial european pentru sprijinul și asistența acordată de către instituțiile UE și statele membre ale UE, Republicii Moldova.

„Integrarea europeană se numără printre prioritățile strategice ale noului guvern. Vom întreprinde toate eforturile pentru a dinamiza cooperarea noastră cu UE, dar și pentru a avansa în implementarea Acordului de asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme esențiale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE – reforma justiției și combaterea corupției”, a menționat Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul a accentuat că, printre pașii imediați ai noii guvernări, se numără adoptarea legilor și hotărârilor necesare pentru accesarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de Euro, printre care se numără modificările pentru îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor și adoptarea noului Cod Vamal.

Cei doi oficiali au mai discutat despre finalizarea noii agende de asociere, care va stabili priorități și obiective pentru următorii șapte ani și care urmează să fie adoptată în cadrul următorului Consiliu de Asociere RM-UE. Înaltul oficial european a invitat Prim-ministrul Gavrilița să efectueze o vizită la Bruxelles la sfârșitul lunii septembrie.

Distribuie