Președintele Maia Sandu a discutat cu cetățenii din regiunea de sud a țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost astăzi în vizită de lucru în regiunea de sud a republicii. La Taraclia, șefa statului s-a întâlnit cu locuitorii orașului, cu primari și directori de instituții de învățământ, cu medici de la Spitalul raional și cu antreprenori locali.

„Am discutat o mulțime de probleme de ordin național și local și am convenit că trebuie să muncim împreună pentru a edifica o societate justă, unită și incluzivă, unde fiecare să se simtă util și să aibă șanse de afirmare”, a spus doamna Maia Sandu.

Următoarea destinație a șefei statului a fost Ceadîr-Lunga, unde a avut o ședință cu Asociația primarilor din Autonomia Găgăuză. Președintele țării a discutat cu primarii despre necesitățile stringente ale localităților pe care le conduc membrii Asociației – finanțarea echitabilă a autorităților publice locale, asigurarea resurselor pentru proiecte costisitoare (apă și canalizare, managementul deșeurilor, reparația drumurilor), susținerea inițiativelor de creare a locurilor de muncă.

„Edilii locali au menționat că, pentru a soluționa aceste probleme, au nevoie de sprijinul administrației publice centrale. În acest context, mi-am exprimat convingerea că lucrurile pot fi mișcate din loc odată ce vom avea un nou Parlament, focusat pe interesele țării, și un Guvern integru și profesionist. Cu eforturi comune, putem reda oamenilor încrederea în țara lor”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

Distribuie