Președintele Maia Sandu a discutat cu scriitorul Vladimir Beșleagă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la Președinție cu scriitorul Vladimir Beșleagă. Șefa statului l-a felicitat pe distinsul om de litere cu prilejul celor 90 de ani pe care i-a marcat la 25 iulie, urându-i sănătate și inspirație.

„I-am admirat energia, spiritul enciclopedic și înțelepciunea de viață. Am discutat despre trecut și „cumplitele vremi” ce l-au întărit și l-au format ca personalitate, iar în sala în care a fost votată Declarația de Independență a țării ne-am amintit de perioada în care a pus umărul la constituirea Republicii Moldova, ca fruntaș al Mișcării de renaștere națională și ca deputat în primul Parlament”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumim domnului Vladimir Beșleagă pentru caracter, verticalitate și opera literară pe care a creat-o. „I-am urat sănătate și inspirație, și i-am promis să muncim pentru a duce la bun sfârșit cauza pentru care s-a zbătut Domnia sa toată viața – să construim o țară frumoasă, în care fiecare om să se simtă liber și să trăiască în demnitate”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Distribuie