Președintele Maia Sandu a discutat despre revigorarea relațiilor moldo-americane cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a primit astăzi la Președinție pe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, ES Dereck J. Hogan, împreună cu șefa-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA, doamna Laura Hruby, șefa Secției Politica și Economie, doamna Mary Alexander, și Directorul USAID Moldova, domnul Scott Hocklander.

„Am mulțumit pentru sprijinul SUA în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre, pentru programele de asistență în domeniul dezvoltării economice și infrastructurii, și pentru ajutor în consolidarea instituțiilor statului și a presei independente”, a spus șefa statului

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre revigorarea relațiilor bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt. În context, au fost abordate subiecte ce țin de consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei.

Tot astăzi, Președinta Maia Sandu i-a conferit ES Dereck J. Hogan „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor noastre de a construi o societate democratică și prosperă. „I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a subliniat doamna Maia Sandu.

Distribuie