Președintele Maia Sandu: Pfizer va da undă verde Republicii Moldova pentru recepționarea vaccinului

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au discutat cu Președintele regional Pfizer, Sinan Atlig, despre posibilitatea de a obține cât mai rapid vaccin pentru cetățenii moldoveni.

„Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”, a spus Președintele Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

Președintele Maia Sandu a discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului Pfizer în contextul donației din partea României, dar și despre interesul Republicii Moldova de a face achiziții proprii de vaccin.

Distribuie