Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia au discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră.

„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în alte discuții, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu Reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai. Subiectele abordate au vizat, în special, intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

„Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Distribuie