Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în țara noastră, ES Yoshihiro Katayama. Cu această ocazie, șefa statului a felicitat Japonia pentru organizarea excelentă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în ciuda situației pandemice.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale, inclusiv a celor economice, dintre țările noastre, despre creșterea exporturilor, facilitarea investițiilor japoneze în Republica Moldova, precum și despre încurajarea reciprocă a turismului”, a spus Președinta Maia Sandu. De asemenea, șefa statului i-a mulțumit Ambasadorului nipon pentru sprijinul de dezvoltare oferit țării noastre pe parcursul anilor și pentru susținerea parcursului nostru european. Totodată, ea a ținut să menționeze ajutorul japonez la combaterea pandemiei Covid-19, oferit prin donații pentru sistemul moldovenesc de sănătate și prin contribuția semnificativă la platforma COVAX.

În cadrul discuției, Președinta Maia Sandu a reiterat că Japonia este un partener de încredere al Republicii Moldova. „Avem un bun potențial de colaborare ce poate fi valorificat pe deplin prin consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Distribuie