Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Hîncești

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și consilierul în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au efectuat astăzi, 22 ianuarie, o vizită de lucru în raionul Hîncești. Șefa statului a avut mai multe întâlniri – cu Președintele și cu vicepreședinții raionului, cu 35 de primari și cu administrația Spitalului Raional Hîncești.

Subiectele discutate au vizat situația economică și sanitară din țară, evoluțiile politice din ultima perioadă, vizita la Bruxelles și modul în care UE poate ajuta localitățile noastre, dar și necesitatea alegerilor anticipate pentru a debloca situația politică actuală. „Am discutat despre necesitatea asistenței pentru fermieri inclusiv la nivelul Uniunii Europene. Agricultorii noștri au nevoie de sprijin pentru a atenua impactul secetei și al pandemiei” a menționat Maia Sandu.

Președintele Maia Sandu a accentuat că misiunea administrației publice locale este să servească cetățeanul, iar libertatea politică și independența financiară a administrației publice locale sunt o premisă pentru dezvoltarea localităților, precum și un angajament al său în calitate de președinte. „Primarii vor avea sprijin în mine și în echipa prezidențială pentru a face lucruri bune în interesul oamenilor. Autoritatea publică locală este un pilon important al democrației și dezvoltării locale. Independența primarilor față de presiuni politice și financiare îi face puternici. Tocmai de aceea, am solicitat de la UE realizarea proiectelor la nivel local și alocarea directă a fondurilor, pentru evitarea criteriilor politice”, a declarat șefa statului.

În cadrul întâlnirii cu angajații Spitalului Raional Hîncești, Președintele Maia Sandu le-a mulțumit medicilor pentru eforturile pe care le depun zi de zi ca să salveze vieți. Maia Sandu a subliniat că toate discuțiile de la Bruxelles au vizat asigurarea cât mai rapidă a vaccinului anti-Covid-19 pentru Republica Moldova și aprovizionarea sistemului de sănătate cu echipament medical. „Până vom reuși să eliminăm virusul și să revenim la o viață normală, este important să protejăm, în continuare, viața celor dragi și medicii noștri prin purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea întrunirilor mari. Comportamentul responsabil este cel mai bun semn de prețuire a medicilor în aceste momente”, a declarat Maia Sandu.

Distribuie