Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia de detașare a contingentului Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a participat astăzi la ceremonia de detașare a contingentului Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo.

„Prin participarea militarilor noștri la operațiunile internaționale de menținere a păcii, Republica Moldova își valorifică potențialul uman și își consolidează relațiile de cooperare cu partenerii externi, crescând încrederea acestora în capacitățile țării noastre de a furniza pace și stabilitate”, a declarat în cadrul ceremoniei Președintele Maia Sandu. Totodată, șeful statului a menționat că, îndeplinindu-și angajamentele pe care și le-a asumat ca membră a comunității internaționale, Republica Moldova își îmbunătățește imaginea pe plan global.

Președintele Maia Sandu a ținut sublinieze că succesul acestor eforturi este și rezultatul unei cooperări îndelungate și productive cu partenerii internaționali. În context, ea a adus mulțumiri Statelor Unite ale Americii și Republicii Italiene pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în consolidarea capabilităților de instruire a militarilor noștri care participă în misiuni și pentru sprijinul logistic de care beneficiază contingentul Armatei Naționale în teatrul de operații din Kosovo.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *