Președinția Republicii Moldova se alătură activităților dedicate Săptămânii verzi europene

Astăzi începe Săptămâna verde europeană – perioadă ce marchează efortul statelor europene de protejare a mediului și de regândire ecologică a vieții și activității umane. În acest an, genericul Săptămânii verzi europene este „zero poluare”, un angajament de a reduce gradul de poluare a mediului ambiant. Președinția Republicii Moldova, în frunte cu Președinta Maia Sandu, se alătură mesajelor #EUGreenWeek – „pentru că ne pasă de starea mediului din țara noastră, de fundamentul pe care construim viața generațiilor viitoare”

„Poluarea ne afectează pe fiecare. Ea pătrunde în apa pe care o bem, în aerul pe care îl inspirăm, în solul din care ne hrănim. Nu mai putem face abuz de aceste resurse vitale. Statul trebuie să introducă politici care apără mediul fără a descuraja activitatea economică. Avem nevoie de programe de împădurire și de gestionare adecvată a resurselor de apă, de reciclare a deșeurilor, dar și de măsuri stricte de prevenire a poluării. Aceste subiecte trebuie să devină prioritare pentru Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova”, se spune în mesajul Președintelui Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că fiecare dintre noi poate contribui la reducerea poluării. „Eu, bunăoară, am ales de câțiva ani să separ plasticul și sticla de deșeurile degradabile. Vreau să cred că efortul fiecăruia poate conduce la lucruri mai bune. Bunăstarea noastră de mâine depinde de grija pe care o arătăm mediului astăzi”, a subliniat doamna Maia Sandu.

Distribuie