Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o ședință cu reprezentanții ONU și OMS

Foto: gov.md

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în țara noastră, și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova. Principalul subiect de discuție a fost gestionarea pandemiei de Covid-19 la nivel local și global.

Aureliu Ciocoi a expus situația actuală în vederea evoluției situației epidemiologice din țara noastră și și-a exprimat îngrijorarea față de tendința alarmantă de infectare. Șeful interimar al Guvernului a precizat că autoritățile publice responsabile întreprind toate măsurile necesare pentru sporirea capacităților sistemului medical și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului.

A fost evaluat nivelul de pregătire al instituțiilor responsabile privind implementarea Planului național de imunizare anti-covid a populației. S-a constatat că autoritățile publice cu atribuții în domeniul medical, sub egida și coordonarea MSMPS, continuă să întreprindă acțiunile  necesare și sunt pregătite să înceapă campania națională de imunizare.

În cadrul întâlnirii a fost abordată și tema aprovizionării țării cu vaccin, fiind puse în discuție mai multe căi de asigurare a țării cu vaccin anti-Covid-19.

Simon Springett și Igor Pokanevych au asigurat că ONU și OMS vor continua să sprijine  Republica Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice.

Distribuie