Prim-ministrul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au depus jurământul

Prim-ministrul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Legislativului și au depus jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, vicepremierii și miniștrii au jurat să-şi dăruiască toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respecte Constituția și legile țării, să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldovei.

Președintele Maia Sandu a felicitat noua garnitură guvernamentală și a declarat că-și pune toată încrederea în profesionalismul și capacitățile echipei conduse de Natalia Gavrilița.

„Provocările sunt mari, iar așteptările sunt și mai mari. Toate cunoștințele și experiența pe care ați acumulat-o până acum a fost doar o etapă pregătitoare pentru această misiune importantă. Aveți tot sprijinul meu, al Parlamentului și al partenerilor de dezvoltare, dar este foarte important să aveți și sprijinul cetățenilor. Să fiți aproape de oameni, să comunicați cu ei și orice decizie pe care o luați să pornească de la interesul și nevoia cetățeanului. Vă urez să vă faceți lucrul cu onoare, cu demnitate și cu mult curaj!”, a declarat șefa statului.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a subliniat că întreaga echipă guvernamentală va munci cu dedicație pentru a realiza Programul de guvernare în interesul cetățenilor Republicii Moldova: „Noi suntem o echipă de profesioniști integri și hotărâți să implementăm în realitate viziunea de transformare a țării. Vom munci cu abnegație și fermitate ca să curățăm instituțiile statului de hoți și corupți, să le facem să lucreze în interesul cetățenilor și să apere interesul public”.

Noul Cabinet de miniștri va avea 13 ministere. Astfel, funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare va fi deținută de Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Digitalizare – Iurie Țurcanu, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va fi condus de Nicu Popescu, la Ministerul Afacerilor Interne a fost desemnată Ana Revenco, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare – Viorel Gherciu, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – Andrei Spînu, Ministerul Mediului – Iuliana Cantaragiu, Ministerul Apărării – Anatolie Nosatîi, Ministerul Economiei – Sergiu Gaibu, Ministerul Educaţiei și Cercetării – Anatolie Topală, Ministerul Culturii – Sergiu Prodan, Ministerul Finanţelor – Dumitru Budianschi, Ministerul Justiţiei – Sergiu Litvinenco, Ministerul Sănătății – Ala Nemerenco și Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Marcel Spătari.

Distribuie