Prima tranșă din cele 6000 de tone de motorină oferite de România a ajuns în Republica Moldova

Foto: presedinte.md

Prima tranșă de 1200 de tone, din cele 6000 de tone de motorină oferite de către România agricultorilor din Republica Moldova, afectați de secetă, a ajuns în țară. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit autorităților de la București pentru acest sprijin.

„Săptămâna începe cu o veste bună – ajutorul atât de necesar pentru agricultorii afectați de secetă a ajuns în Moldova. Prima tranșă de 1200 de tone din cele 6000 de tone de motorină, donate Republicii Moldova de România, a ajuns la stația Ocnița, de unde Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuția acesteia către agricultori. Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu! Mulțumim, România, pentru că ne ești alături și în vremuri grele, și în vremuri bune”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a dat asigurări că va fi monitorizat atent procesul de distribuție a motorinei. „Acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a subliniat președintele.

Distribuie