Primăria Chișinău va iniția reabilitarea trotuarelor pe mai multe străzi (FOTO)

Foto: chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău anunță că trotuarele de pe 6 străzi principale din capitală vor fi renovate. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul Victor Chironda, care prevede inițierea procesului de elaborare a documentației de proiect, pentru executarea lucrărilor de amenajare și reparație a trotuarelor.

Astfel, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a fost desemnată în calitate de beneficiar și responsabil de iniţierea, organizarea şi coordonarea desfăşurării lucrărilor în limita aliniamentelor a următoarelor artere de circulație: bd. Dacia, str. Alba Iulia, str. Calea leşilor, bd. Decebal, şos. Hânceşti, str. Ion  Creangă (în perimetrul Parcului „Dendrariu”).

De asemenea, serviciile municipale de profil vor identifica și evacua obiectivele amplasate neautorizat: construcţii, panouri publicitate exterioare, tarabe și chioşcuri, aflate pe trotuare, pentru a nu crea impedimente în desfășurarea intervențiilor de reabilitare.

Totodată, deținătorii și gestionarii de rețele vor evalua starea acestora, amplasate în perimetrul stradal și vor informa despre reabilitarea obiectivelor, în perioada de pregătire a executării lucrărilor de amenajare a trotuarelor.  

Lucrările prevăd și intervenția serviciilor de gospodărire a spaţiilor verzi, care vor asigura executarea lucrărilor de tăiere, regenerare sau curăţare fitosanitară a arborilor existenți.

Menționăm că în prezent, sunt în desfășurare lucrările de renovare a trotuarelor din străzile A. Pușkin și M. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Moscovei, dar și la intersecția străzilor: Bulgară – Alexandru cel Bun – Cojocarilor.

Distribuie