Primăria din orașul Sîngera a achiziționat tehnică modernă pentru curățarea drumurilor

Foto: madrm.gov.md

Administrația locală din orașul Sîngera a reușit să achiziționeze tehnică și echipament modern pentru întreținerea spațiilor verzi și curățarea drumurilor localității pe timp de iarnă, grație subvențiilor în avans oferite de stat pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural.

Proiectul are o valoare totală de peste 2 milioane de lei, iar 1,4 milioane de lei au fost oferiți din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) drept subvenții în avans, având obiectivul de a asigura dezvoltarea  durabilă a localității și crearea unui mediu favorabil de trai pentru localnici.

Dosarul pentru obținerea subvențiilor a fost depus la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, în cadrul unui nou apel de recepționare a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, desfășurat în perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021.

Directorul AIPA, Vadim CURMEI a efectuat o vizită în localitate, pentru a se întâlni cu administrația locală și a discuta despre eficiența subvențiilor în avans și importanța suportului statului în realizarea strategiilor de dezvoltare locală.

Amintim, doritorii de a participa în cadrul apelului aferent depunerii proiectelor de dezvoltare rurală pot depune dosarele la AIPA până pe 27 ianuarie 2021.

NOTĂ: În vederea dezvoltării rurale, statul subvenționează anual din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural trei noi măsuri de sprijin. Pentru fiecare dintre aceste măsuri fiind oferită o alocație financiară de circa 5%, ce reprezintă circa 50 milioane de lei.

Distribuie