Prioritățile economice discutate cu misiunea BERD

Situația economică a Republicii Moldova a fost discutată cu reprezentanți ai misiunii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Discuțiile fac parte din misiunea de diagnostică a țării pe care BERD o desfășoară periodic în țările în care își desfășoară activitatea. Echipa BERD a fost condusă de Angela Sax, șefa misiunii Biroului de la Chișinău, iar cea a Ministerului Economiei de către Secretarul de stat, Vadim Gumene.

Reprezentanții ministerului Economiei au reflectat cele mai importante aspecte din agenda instituției, provocările, dar și progresele în domeniul economic. În mod particular, au fost abordate subiectele legate de susținerea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prin intermediul ODIMM, reformarea Zonelor Economice Libere, implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană, alinierea la standardele europene și alte aspecte conexe.

Misiunea BERD desfășoară discuții oficiale și cu alte instituții publice de resort, după care va veni cu un raport în care vor fi setate prioritățile și acțiunile de suport pentru următorii cinci ani. Oficiul Reprezentanței Permanente a BERD la Chișinău a contribuit la implementarea a 145 proiecte, dintre care 52 proiecte active, portofoliul cărora însumează 616 milioane euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituții financiare, industrie, comerț și agro-business.

Distribuie