Prioritățile învățământului profesional tehnic discutate de MEC cu partenerii de dezvoltare

Prioritățile în învățământul profesional tehnic,incluse în Planul de activitate al Guvernului și în proiectul Strategiei Educația 2030, dar și dificultățile de implementare a proiectelor din acest domeniu, au fost discutate în cadrul unei ședințe comune a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor de dezvoltare (din domeniul învățământului profesional tehnic).

La ședință au participat reprezentanții Uniunii Europene; ai Agenției Austriece pentru Educație și Internaționalizare (OeAD); ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA); ai Serviciului pentru Dezvoltare Liechtenstein (LED);  ai Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Germania (BMZ); ai Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare; ai Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie în Republica Moldova (UNFPA).

Ministrul Anatolie Topală a menționat: „Apreciem înalt suportul, inclusiv cel financiar, acordat de către partenerii de dezvoltare. Proiectele comune implementate până în prezent au ridicat nivelul învățământului profesional tehnic. Mizăm în continuare pe o colaborare strânsă și un dialog sistematic cu partenerii de dezvoltare în vederea continuării modernizării învățământului profesional tehnic. MEC va fi plenar implicat în procesul de implementare, monitorizare și evaluare a asistenței oferite de către partenerii de dezvoltare”, a subliniat oficialul.

La rândul lor, partenerii de dezvoltare au prezentat activitățile și acțiunile, de dezvoltare a acestui domeniu, pe care le pot susține.

Distribuie