PRO Moldova: „Gațcan a fost scos din țară forțat”. Usatâi: „E la 142 de km de R. Moldova”

Redactor: Diana Enache

Președintele grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, zice, în cadrul emiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că Ștefan Gațcan s-ar putea afla acum la reședința de la Condrița a șefului statului Igor Dodon. „Se află la Condrița sau la Bulboaca la un iaz, la un om de afaceri care este foarte apropiat socialiștilor, de asemenea și președintelui Igor Dodon. Se află izolat, fără acces la telefoane”, a menționat Candu, citat de Agora.

Pe de altă parte, primarul orașului Bălți, Renato Usatâi, este convins că deputatul socialist Ștefan Gațcan nu se mai află pe terioriul Republicii Molodva. Acesta ar fi fost „evacuat”, iar acum s-ar afla la 142 de kilometri de la frontiera cu R.Moldova. Mai mult, Usatâi spune că politicianul ar mai fi fost bătut. Declarațiile au fost făcute în cadrul aceleiași emisiuni.

Maia Sandu susține că colegii săi din Parlament au informat-o că Gațcan în continuare este sechestrat, în pofida faptului că a confirmat video că este bine. „Ăsta este un act de banditism pe fundalul unor acte de corupție”, a spus lidera PAS la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Deși Vladimir Cebotari, în cadrul „Politicii” Nataliei Morari, susține că Ștefan Gațcan a fost scos din țară forțat, telegraph.md oferă o altă informație. „Potrivit surselor din Poliția de Frontieră, acesta a traversat frontiera cu România în jurul orei 17:30. În mașină cu Ștefan Gațcan se mai aflau soția și copiii acestuia.”

Ieri, în fața Președinției, au protestat membrii partidului Pro Moldova. Aceștia susțineau că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat și obligat să renunțe la mandatul de deputat. Potrivit lor, în spatele acțiunilor ar sta socialiștii. Deputații au încercat în nenumărate rânduri să intre în sediul Președinției, însă accesul a fost restricționat. Mai mult, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat peste capota unei mașini ce ieșea din curte. Între timp, Președinția a emis un comunicat de presă prin care specifica faptul că Gațcan nu se află în incinta instituției.

Cu toate că s-a anunțat că Gațcan a renunțat la mandat, vestea nu a fost dată de deputat, ci de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță. De asemenea Furculiță, deși susține că nu cunoaște locul aflării deputatului Ștefan Gațcan, este sigur că acesta se află împreună cu familia în siguranță.

Cât despre Gațcan, acesta a apărut ulterior într-o secvență video, într-o vie, afirmând că este bine, sănătos și nu a fost sechestrat de nimeni. Doar are nevoie de un pic de liniște. Aceasta în pofida faptului că, potrivit agora.md, mașina sa a rămas parcată la Parlament, iar deputații Pro Moldova spun că membrii familiei nu pot lua legătura cu Gațcan.

Distribuie