Programul evenimentelor dedicate Săptămânii Memoriei

În perioada 25 ianuarie – 31 ianuarie 2021 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Agenția Relații Interetnice, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Republica Moldova, organizează un șir de evenimente dedicate „Săptămânii Memoriei Holocaustului”.

Acțiunile au drept scop sensibilizarea tinerilor față de prejudecăți și nedreptate, promovarea toleranței interetnice în societatea multiculturală și combaterea rasismului, antisemitismului și altor forme de intoleranță.

Menționăm că în temeiul Hotărârii Parlamentului Republicii Moldovei nr. 210/2015 cu referire la instituirea zilei de comemorare a victimelor Holocaustului și prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 980/2020 cu privire la aprobarea Planului de acțiuni pentru anii 2021-2024 privind promovarea memoriei Holocaustului și culturii toleranței în vederea combaterii rasismului, antisemitismului, xenofobiei și altor forme de intoleranță, Republica Moldova  marchează anual, la data de 27 ianuarie, Ziua comemorării victimelor Holocaustului.

Programul evenimentelor dedicate Săptămânii Memoriei.

Distribuie