Rata de acoperire vaccinală a lucrătorilor din domeniul educației

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a participat ieri, 3 august, la ședința Comitetului național de coordonare a imunizării anti-Covid-19, condusă de prim-ministrul Aureliu Ciocoi. În cadrul acesteia, au fost prezentate datele statistice privind rata de vaccinare a populației generale, dar și a personalului din domeniul educației. 

Astfel, la situația din 31 iulie curent, rata totală de acoperire vaccinală a personalului din insituțiile de învățământ din țară a constituit: 66,7% (cu cel puțin o doză) și 41,94% (cu ciclu complet de vaccin).

În învățământul preșcolar, din numărul total de personal – 28144, rata de acoperire vaccinală este de:

-60,42% (cu cel puțin o doză);

-45,59% (cu ciclu complet de vaccin).

În învățământul primar, gimnazial și liceal, din numărul total de personal – 44088, rata de acoperire vaccinală este de:

-70,3% (cu cel puțin o doză);

-49,87% (cu ciclu complet de vaccin).

În învățământul superior, din numărul total de personal – 9399, rata de acoperire vaccinală este de:

-80,7% (cu cel puțin o doză);

-29,56% (cu ciclu complet de vaccin).

În învățământul profesional tehnic, din numărul total de personal – 6883, rata de acoperire vaccinală este de:

– 55,4% (cu cel puțin o doză);

– 42,73% (cu ciclu complet de vaccin).

Ministrul a declarat că până la începutul noului an de studii rata de vaccinare va fi una în creștere: „Având în vedere numărul mare de persoane care și-au administrat prima doză de vaccin, se preconizează ca până la 1 septembrie rata de acoperire vaccinală a angajaților din domeniul învățământului să depășească 67%.”

Conștientizând faptul că imunizarea constituie o prioritate a sănătății publice și un instrument eficient de prevenire a infecției COVID-19, MECC va continua activitățile de responsabilizare a lucrătorilor din domeniul educației. 

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării apreciază responsabilitatea socială de care a dat dovată personalul din sistemul educațional în această perioadă și îi îndeamnă pe cei care încă n-au reușit să se vaccineze să o facă în timpul apropiat pentru a începe noul an de studii în siguranță.

Distribuie