Reacții în urma întrevederii lui Dodon cu „președintele Transnistriei” (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

O mulțime de reacții și critici au apărut la adresa șefului statului după ce acesta l-a numit ieri pe Krasnoselski „președintele Tranasnistriei” și l-a primit la Condrița.

„După ce l-a întâmpinat cu plocoane la Condrița pe „gheneralul” rus Krasnoselskii, după ce l-a asigurat de toate onorurile pe „президент приднестровия” („președinte al transnistriei”), profanand memoria și umilind (pentru a câta oară!) bravii noștri combatanți, care în ’92 și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, „kuliokarul” de Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă”, scrie deputatul Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Sergiu Litvinenco, deputat PAS, susține că „Prin aceasta, Dodon recunoaște în mod implicit regimul separatist drept unul legitim, ceea ce: 1) poate fi considerată drept „trădare de Patrie” și 2) încalcă jurământul depus (care-lobligă să apere integritatea teritorială a Moldovei), caracterul unitar și indivizibil al statului (art. 1 alin (1) din Legea Supremă) și art. 77 alin. (2) din Constituție, conform căruia Președintele este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale a țării.”

Deputatul Dumitru Alaiba a reacționat: „Un nepreședinte îl numește „președinte” pe alt nepreședinte”. Și Mișcarea Politică Unirea a emis un comunicat de presă prin care condamnă primirea, la reședința prezidențială de la Condrița, a liderului regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnosselski.

Reamintim că ieri, după cum anunța Igor Dodon, „a avut loc a 7-a noastră întâlnire, cu Vadim Nikolaievici, cu președintele Transnistriei”, pe care l-a primit la Condrița.

Distribuie