Reguli noi pentru intrare în România. Află cum nu mai stai în carantină

Foto: national.ro

Redactor: Diana Enache

În România intră în carantină persoanele care vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, pouteți evita să stați 14 zile izolați dacă faceți în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ.

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări. Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile”, a declarat premierul român Ludovic Orban.

Dacă mergi în România și stai o perioadă de maximum 3 zile, nu se va impune obligația carantinării. Asta numai dacă ai un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în România.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, sau pentru cine nu dorește să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului. În cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

Distribuie