Relațiile bilaterale și situația regională, discutate de către Președinta Republicii Moldova și Președinta Republicii Slovace

Foto: presedinte.md

Aprofundarea dialogului bilateral și a cooperării economice, gestionarea pandemiei și situația politică din țară și din regiune au fost principalele subiecte pe care le-a discutat astăzi, în format de videoconferință, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Președintele Republicii Slovace, Zuzana Čaputová.

„Am mulțumit Slovaciei pentru sprijinul consecvent acordat țării noastre pentru programele de dezvoltare, precum și pentru susținerea financiară a spitalelor din Republica Moldova. Datorită acesteia, instituțiile sanitare de la noi au putut cumpăra echipamente performante în combaterea Covid-19”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului a apreciat importanța atribuită de Slovacia, în calitate de membru al Grupului de la Visegrád, consolidării relațiilor cu statele Parteneriatului Estic. De asemenea, Președintele Maia Sandu a invitat-o pe doamna Čaputová să efectueze o vizită în Republica Moldova, atunci când situația pandemică o va permite.

Distribuie