Relațiile moldo-române discutate de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și ambasadorul României, Daniel Ioniță

Foto: gov.md

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, l-a primit pe ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea pe agendele bilaterale în diverse domenii și impulsionarea relațiilor între cele două state.

Prioritar, cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică de pe cele două maluri ale Prutului și capacitatea sistemului sanitar de a face față presiunilor și numărului de infectări zilnice.

A fost reiterată disponibilitatea României de a oferi sprijinul necesar Republicii Moldova, inclusiv vaccinul anti-Covid-19. În context, Aureliu Ciocoi a menționat că instituțiile medico-sanitare din Republica Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare.

Șeful interimar al Guvernului a exprimat gratitudine autorităților române pentru suportul oferit de-a lungul timpului în procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ, de aprofundare a relațiilor economice și comerciale, de sprijin în procesul de integrare europeană, dar mai ales pentru suportul generos acordat în perioada pandemiei de Covid-19.  

Distribuie