Renato Usatâi va candida la prezidențiale

Redactor: Diana Enache

Primarul orașului Bălți, Renato Usatâi, care este și președintele formațiunii politice „Partidul Nostru”, și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută pe o scenă din orașul Bălți.

„Poporul are nevoie de un președinte, nu de un „culioc”. Lupta va fi grea. Sistemul se va opune. Sistemul îi apără doar pe cei din vârful puterii. Sistemul nu poate fi reparat, el trebuie distrus și construit din nou”, a spus Renato Usatâi.

Acesta a mai spus că, dacă va ajunge în funcția de șef al statului, va declanșa alegeri parlamentare anticipate. Usatîi a anunțat că va declara război corupției. „Acum câteva luni am dat o nouă lovitură mafioților, deconspirând schemele de contrabandă cu alcool și țigări pe teritoriul Moldovei. Aceste scheme au fost preluate de oamenii lui Dodon de la cei ai lui Plahotniuc. Acestea au fost doar unele episoade, însă acum vom merge mai departe și, cu ajutorul vostru, eu voi elibera Moldova”, a declarat Usatîi. La finalul conferinței de presă au fost lansate focuri de artificii.

Până în prezent și-auanunțat candidaturile Andrei Năstase, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe data de 1 noiembrie.

Distribuie