Reprezentanții societății civile vor participa în procesul de evaluare a bibliotecilor

Foto: mecc.gov.md

Membrii Consiliului Național Biblioteconomic au analizat astăzi, 8 decembrie, prevederile noului „Regulament privind selectarea prin concurs a reprezentantului societății civile în calitate de membru al comisiilor de evaluare a bibliotecilor publice”, care urmează a fi aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Prezent la ședința de lucru, secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol a menționat că procesul de evaluare a bibliotecilor este o premieră pentru Republica Moldova. „Este important ca în cadrul comisiilor de evaluare să se regăsească persoane responsabile și profesioniste, care să contribuie la identificarea provocărilor cu care se confruntă bibliotecile din țara noastră,”- a subliniat oficialul.

Documentul stabilește procedura de organizare şi desfăşurare a concursului  de selectare a membrilor comisiilor de evaluare a bibliotecilor publice din rândul  societăţii  civile; condiţiile de participare la concurs; modul de constituire, componenţa şi activitatea comisiei de concurs.

Menționăm că proiectul de ordin al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind selectarea prin concurs a reprezentantului societății civile în calitate de membru al comisiilor de evaluare a bibliotecilor” este plasat pe pagina web oficială a MECC: www.mecc.gov.md, în directoriul Transparenţa decizională,  precum și pe pagina web: www.particip.gov.md pentru consultări.

Distribuie