Republica Coreea este interesată de cooperare bilaterală în realizarea proiectelor de mediu

Coreea de Sud este interesată de cooperare bilaterală cu Republica Moldova, în vederea implementării proiectelor de mediu. Reprezentanții  Ambasadei Republicii Coreea de Sud din Kiev și-au exprimat disponibilitatea de cooperare în acest sens, astăzi, în cadrul unei întâlniri oficiale cu  Secretarul de Stat al Ministerului Mediului, Iordanca – Rodica IORDANOV. La întrevedere, oficialii ambasadei au fost însoțiți de reprezentanții Organizației internaționale „Better World”, ce deține experiență de realizare a proiectelor în domeniul dezvoltării rurale în țara noastră.

În cadrul discuțiilor dintre părți, reprezentanții „Better World” au comunicat că dețin un portofoliul de proiecte implementate în Republica Moldova, inclusiv, în domeniul protecției mediului și au vorbit despre proiectul de construcție a sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Pogănești, raionul Hâncești; despre construcția unui sistem de drenaj cu două fântâni de captare a apei și o sondă pentru asigurarea cu apă a cetățenilor în perioada aridă a anului. De asemenea, aceștia au menționat că în continuare sunt dispuși să implementeze alte proiecte în domeniul protecției mediului.

Secretarul de Stat, Iordanca – Rodica IORDANOV, a salutat și a apreciat experiența organizației internaționale în țara noastră, le-a mulțumit pentru suportul acordat în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai al cetățenilor din mediul rural și a exprimat disponibilitatea unei colaborări frumoase în dezvoltarea proiectelor comune de protecției a mediului, precizând: „Suntem gata de colaborare pe domeniile prioritare ale ministerului Mediului, în domeniul managementului deșeurilor, protecția apelor și sporirea suprafețelor împădurite. Ne interesează experiența în promovarea economiei verzi, economiei circulare și protecției mediului, în care Republica Coreea servește drept exemplu în plan global”.

Distribuie