Republica Moldova și Republica Azerbaijan își propun să intensifice cooperarea în agricultură

Republica Moldova și Republica Azerbaijan își propun să intensifice cooperarea în diverse domenii, în special, să valorifice potențialul din sectorul agricol. Acest deziderat a fost discutat, astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru la Baku, dintre oficiali ai Guvernului Republicii Moldova și ai Guvernului Republicii Azerbaijan.

Scopul întrevederii a fost de a fortifica dialogul bilateral, de a  stabili direcțiile prioritare de colaborare moldo-azeră și de a discuta despre măsurile necesare ce pot impulsiona interacțiunea bilaterală pe dimensiunile de interes reciproc, mai ales în domenii precum sectorul comercial-economic, agricultura și energia.

Părțile au realizat un schimb de opinii cu referire la procesarea fructelor și legumelor, eficiența fertilizanților în agricultură şi aplicarea acestora pe solurile şi culturile specifice ţării noastre.

În context, vicepremierul Nicu POPESCU a comunicat: „Vom intensifica la nivelul instituțiilor responsabile cooperarea pe segmentul utilizării eficiente a fertilizanților în agricultură, precum și vom prelua experiența azeră în domeniul serviciilor speciale antigrindină.”

Delegația națională este condusă de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu POPESCU, co-președinte al Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică din partea Republicii Moldova și alcătuită din Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu GHERCIU și reprezentanți ai Ministerului Economiei

Distribuie