Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul economic și cel investițional

Prim-miniștrii Natalia Gavrilița și Nicolae-Ionel Ciucă au semnat astăzi, la Chișinău, Declarația comună a Guvernelor Republicii Moldova și României privind consolidarea cooperării în domeniul economic și cel investițional. 

Astfel, Guvernul de la Chișinău și cel de la București urmează să intensifice legăturile bilaterale economice, comerciale, să promoveze investițiile între cele două state, precum și să depună eforturi comune privind redresarea economică urmare a crizei provocate de COVID-19.

„Guvernul pe care îl conduc și-a asumat un angajament clar și fără echivoc de a oferi un cadru predictibil și atractiv pentru cei care vor să facă business în Republica Moldova, în concordanță cu cele mai bune practici europene. Iar reformele pe care le-am demarat, îndeosebi în sfera justiției, sunt menite să ofere investitorilor certitudinea că afacerile lor se vor putea dezvolta corect, fără impedimente sau intervenții arbitrare ale unor grupuri de interese obscure”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României. 

Potrivit Declarației semnate de cei doi oficiali, autoritățile moldovenești și cele române își vor spori activitățile în vederea ameliorării mediului de afaceri din Republica Moldova, asigurării unui climat investițional predictibil, echitabil și stabil pentru firmele românești, întăririi stabilității sectorului financiar, asigurării unui climat concurențial sănătos ș.a. Totodată, documentul va facilita creșterea exporturilor Republicii Moldova pe piața europeană, consolidarea securității energetice a țării noastre, pe baza diversificării surselor de aprovizionare, precum și promovarea turismului. 

Implementarea acțiunilor prevăzute în Declarația comună a Guvernelor Republicii Moldova și României va fi evaluată anual de către membrii Guvernelor, precum, și va fi revizuită necesitatea actualizării acesteia. 

Distribuie