Republica Moldova va recepționa, pe data de 12 iulie, un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va recepționa un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA. Lotul va fi livrat prin intermediul platformei COVAX pe data de 12 iulie curent. 

De precizat că țara noastră urmează să recepționeze un lot total de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX. 

Vaccinul Johnson &Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Potrivit producătorului, vaccinul împotriva COVID-19 valorifică platforma de vaccinuri AdVac, o tehnologie unică care a fost utilizată și pentru dezvoltarea vaccinului împotriva maladiei Ebola, aprobat de Comisia Europeană. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. 

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Vaccinează-te împotriva COVID-19. Doar împreună putem opri pandemia.

Distribuie