Republica Populară Chineză va oferi suport Republicii Moldova pentru modernizarea spitalelor

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E. S. Zhang Yinghong, în care au discutat despre cadrul de cooperare dintre cele două țări pe domeniul sănătății și perspectivele de colaborare în viitorul apropiat.

În cadrul discuțiilor, părțile au convenit lansarea fazei a treia a proiectului de fortificare a capacităților Centrului de Medicină Tradițională Chineză. De menționat că, Centrul de Medicină Tradițională Chineză a fost creat în anul 2011, în baza Acordului de Cooperare Economică și Tehnică dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză. În primele două faze ale proiectului, guvernul Chinei a oferit un ajutor nerambursabil pentru crearea Centrului și dotarea acestuia cu  echipamente medicale și plante medicinale chineze.

În același timp, Ambasadorul E. S. Zhang Yinghong a menționat că Republica Populară Chineză este gata să ofere suport Republicii Moldova pentru modernizarea instituțiilor medicale spitalicești și dotarea acestora cu echipamente medicale, luând în considerare experiența părții chineze pe acest segment.

Ministrul Sănătății a mulțumit pentru colaborarea strânsă dintre cele două țări și pentru solidaritatea manifestată în perioada pandemiei COVID-19, prin oferirea de către autoritățile chineze a unui lot de 150.000 doze de vaccin Sinopharm, echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali, dar și teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2.

Distribuie