România a donat Moldovei un nou lot de vaccin. Președintele Maia Sandu mulțumesc autorităților de la București

Guvernul României a anunțat astăzi că donează Republicii Moldova un nou lot de vaccin. „O veste foarte bună ne-a venit de la București: în urma discuției pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu Prim-ministrul Florin Cîțu, Guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată astăzi constituie 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech”, a anunțat Președinta Maia Sandu.

Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze.

Șefa statului a menționat că, datorită sprijinului generos al României, la 2 martie în țara noastră a fost posibilă demararea campaniei de vaccinare, fiind salvate vieți într-o perioadă extrem de dificilă. „Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze – doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei”, a spus Președinta Maia Sandu.

„Le mulțumesc autorităților de la București pentru receptivitate și pentru faptul că, de fiecare dată, au răspuns rapid și prin acțiuni concrete la solicitările mele de a ajuta Republica Moldova și oamenii din țara noastră. Mulțumim, România!”, a adăugat doamna Maia Sandu

Distribuie