S-a desfășurat Caravana Învățământului Dual, dedicată sectorului automotive

mecc.gov.md

Cea de-a III-a ediție a Caravanei Învățământului Dual, dedicată sectorului automotive a avut loc astăzi, 30 octombrie.  Evenimentul a fost organizat online, cu transmisiune live de la un showroom de automobile, și a fost dedicat potențialilor meseriași ai domeniului.

În cadrul evenimentului, Silviu Gîncu, șeful Direcției Învățământ Profesional Tehnic a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a adresat un mesaj de mulțumire partenerilor și de îndrumare tinerilor: „Remarc participarea partenerilor în promovarea învățământului dual și le mulțumesc pentru organizarea acestui eveniment care demonstrează încă o dată că învățământul dual este un model viabil de învățare, care oferă oportunități de dezvoltare tinerilor. În ceea ce privește sectorul automotive, îndrum toți tinerii, indiferent de gen, să înceapă o carieră în acest domeniu, pentru că vor avea ocazia să vadă și să încerce cele mai moderne și performante ateliere, laboratoare, echipamente. Industria auto este una în dezvoltare, care oferă mari perspective.”

Pe parcursul transmisiunii, tinerii au avut ocazia să urmărească un master class în direct din atelierul unei companiei producătoare de componente auto, istorii de succes ale elevilor care au ales această meserie, iar cei mai activi urmăritori ai evenimentului au fost premiați. În acest mod, atât băieții, cât și fetele care învață în clasele a VIII-a – XII-a au fost îndemnați să se orienteze spre o carieră în industria auto.

Caravana Învățământului Dual face parte din campania de informare „Înveți. Muncești. Câștigi!” care a fost lansată în luna mai 2018 și are scopul de informare pe scară largă a tinerilor despre oportunitatea și avantajele învățământului dual. Aceasta este implementată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, în cadrul Proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Distribuie