S-a redus prețul pentru energie electrică

Redactor: Diana Enache

Potrivit noilor prețuri, consumatorii casnici deserviți de „Premier Energy” vor achita 1,68 lei/kWh, cu 21 de bani mai puțin decât prețul în vigoare. Consumatorii finali deserviți de „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 2,14 lei/kWh, cu 8,5 bani mai puțin.

De asemenea, au fost aprobate prețurile la energia electrică furnizată altor categorii de consumatori finali. „Premier Energy” S.R.L.: 1,32 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 21,2 bani mai puțin; 1,17 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV), cu 20,6 bani mai puțin decât prețul în vigoare. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”: 1,57 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 6,4 bani mai puțin decât prețul în vigoare. Noile tarife aprobate de ANRE vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Reducerea a fost posibilă datorită următorilor factori obiectivi și anume: diminuarea prețului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central de energie electrică cu 10%, diminuarea prețului de achiziție a energiei electrice cu 7%, devierile tarifare pozitive acumulate până la 1 iulie 2020 și evoluția cursului de schimb mediu anual al monedei naționale față de dolarul SUA pentru anul 2020, estimat la nivel de 17,9 lei/USD, față de cursul de schimb mediu anual al monedei naționale de 17,58 lei/USD inclus în tarifele/prețurile în vigoare (cu +1,8 %).

Distribuie