Sălile de concerte și casele de cultură își redeschid ușile pentru spectatori

Instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, unitățile de alimentație publică de orice tip vor putea comercializa produsele la pachet, în intervalul orelor 22.00 – 07.00, fiind interzisă consumarea acestora în interiorul localurilor.

Și activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de cazuri noi este în creștere. În urma analizei evoluției situației epidemiologice, CNESP constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă. În ultimele 5 săptămâni, în mediu, au fost înregistrate circa 3000 de cazuri pe săptămână. La data de 4 februarie 2021 în supraveghere medicală se aflau 15428 persoane, dintre care 2472 sunt internate în spital, iar 3248 se află în tratament la domiciliu.

Se menționează că, în dependenţă de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Hotărârea nr. 43 din 5 februarie 2021 a Comisiei naționale extraordinare în sănătate publică.

Distribuie