Sancționare mai dură a persoanelor pentru încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase

Foto: justice.gov.md

În cadrul ședinței de Guvern de aseară a fost aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, și anume art. 222 din Codul penal și art. 54 din Codul contravențional, în vederea ajustării sancțiunilor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor și încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.

Prezentul proiect de act normativ reprezintă o manifestare publică suplimentară a intenției Republicii Moldova și a autorităților sale de a contracara orice manifestări de intoleranță religioasă pe teritoriul său, fiind elaborat ca o reacție la tendințele sociale existente atât la nivel național, cât și la nivel internațional prin care se atestă o sporire îngrijorătoare a numărului de incidente cu conotație de genul dat (vandalizări de morminte, monumente, localuri venerate de către persoane aparținând diferitor culturi; atacarea persoanelor în localuri religioase sau în adiacentul acestora etc.).

Sancțiunile prevăzute la moment de legislația penală și contravențională nu reprezintă o piedică considerabilă care ar descuraja comiterea unor asemenea fapte în viitor.

Distribuie